Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Stegt torsk med basilikumolie og sauté af grønne asparges og svampe

  • 4 pers

Ingredienser

  • 1 bundt grønne asparges
  • 150 g svampemix
  • 2 skalotteløg
  • 1 fed finthakket hvidløg
  • 1 spsk olivenolie
  • 0.5 tsk revet citronskal
  • salt og peber
  • Basilikumolie:
  • 1 potte basilikum
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk citronsaft
  • 2 spsk hakkede mandler
  • 3 spsk koldt vand
  • 3 spsk olivenolie
  • salt og peber
  • 2 spsk persille
  • 600 g torsk eller lyssej
  • 1.5 dl mel
  • olivenolie til stegning
  • 1 kg kogte kartofler

Fordeling pr. 100 g

  • Energi pr. person: 2720 Kj
  • Energi pr. person: 650 Kcal
  • Protein: 24 %
  • Kulhydrat: 44 %
  • Fedt: 32 %

Knæk den træede nederste ende af de grønne asparges, og kasser den. Snit aspargesene i  ca. 2 cm lange stykker på skrå. Skær svampene i mindre stykker, og pil og halver skalotteløgene, og skær dem i tynde skiver. Steg løg og hvidløg sammen med lidt olivenolie ved jævn varme, indtil løgene er møre, ca. 3-4 min – tag løgene af panden, og læg dem på en tallerken. Tilsæt svampene, og steg dem gyldne, og tilsæt til sidst de grønne asparges og de stegte løg, og tilbered fortsat i 1-2 min. Krydr så med citronskal, persille salt og peber.

Pluk basilikumbladene, og blend dem sammen med hvidløg, citronsaft, mandler, vand, olivenolie, salt og peber.

Skær torsken i 4-6 passende portionsstykker, vend dem i mel, og steg fiskestykkerne i 4-5 min. på hver side på en varm pande med olivenolie, og krydr med salt og peber. 

Server den stegte torsk med sauté af grønne asparges og svampe, dryp lidt basilikum-olie omkring fisken, og spis kogte kartofler til.

Tip: Hvis vejret er godt, er det oplagt at grille torsken. Pak den fx i stanniol sammen med fintsnittede urter og en smule hvidvin. Læg pakkerne på grillen i 10-12 min.