Vi har samlet de vigtigste informationer om stelnummeret på din cykel. Er du for eksempel én af dem, som har prøvet at få stjålet sin cykel? Et cykel stelnummer skal opgives til din forsikring i tilfælde af tyveri.

Udover at bruge stelnummeret på cyklen i tilfælde af tyveri, så bruges det også til at se cyklens alder, og til at se hvem der har produceret cyklen.

Et cykel stelnummer indeholder tre bærende elementer. Først og fremmest fabrikantens navn, altså hvem der har produceret cyklen. Dernæst er der et unikt stelnummer, som indikerer at cyklen er din. Afslutningsvis er der årstallet for produktionen, som bruges til at informere om cyklens alder. Et stelnummer består af 2 bogstaver (fabrikant), 6 tal (serienummer) og 1 bogstav til sidst (årstal).

Hvor finder man stelnummeret på cyklen?

Stelnummeret findes som regel der hvor pedalerne er placeret, som er lige under kranken. Hvis ikke det er placeret her, kan det også være på sadelrøret eller kronrøret. Stelnummeret fremgår enten af en indgravering eller et mærkat, der er sat på.

Når du køber en ny cykel, er det vigtigt at få dokumenteret stelnummeret, så cyklen er dækket af forsikringen i tilfælde af tyveri.

Hvordan melder man sin cykel stjålet?

Hvis du skulle være så uheldig at få din cykel stjålet, skal du kontakte politiet. De vil bede dig om at oplyse personlige informationer og cykel stelnummeret.

Næste skridt er at kontakte sit forsikringsselskab, så tyveriet kan blive dækket.

Tjek af stjålne cykler

Hvordan man tjekker om en cykel er stjålet kan stelnummeret også bruges til. Du kan enten bruge en hjemmeside, eller downloade en App som POLITIET har udviklet. Her indtastes stelnummeret, og du vil få oplyst, hvorvidt den cykel er meldt stjålet eller ej.

Hvor får man et stelnummer fra?

Alle cykler der er produceret siden 1942 i Danmark, har et cykel stelnummer. Hvis du skulle være uheldig at mærkatet er faldet af, eller at du har købt en cykel i udlandet uden stelnummer, så kan du skaffe et nyt.

Er din cykel fra udlandet, så vil stelnummeret typisk starte med bogstavet W.