Tip:

Har du også en Rømertopf eller en anden stegeso gemt i et skab? Det er en ultranem måde at tilberede gæstemad på. Prøv fx en bovsteg af kalv eller okse:

  1. Krydr stegen med salt og peber og brun den godt af i en gryde eller på en pande.
  2. Læg snittede grøntsager i bunden af stegesoen. Det kan være løg, porre, gulerod, pastinak eller hvidløg efter smag og behag – du kan bruge alle typer af rodfrugter. Friske eller tørrede krydderurter som fx timian er også altid godt.
  3. Læg stegen på grøntsagerne.
  4. Hæld lidt bouillon, vand eller hvidvin ved og sæt stegesoen i en kold ovn.
  5. Tænd ovnen på 160° og lad retten stege i minimum 3 timer. Hvis du tilføjer kartofler i mindre stykker den sidste halve time, har du et komplet måltid. Og det smager fantastisk! 

Tjek engang imellem, at der stadig er væde ved stegen, og tilsæt evt. lidt mere, så den ikke steger tør.