Thise – økologisk mælk og ost fra Nordjylland

· af Kvickly

Helt oppe i det nordvestlige Jylland ligger landsbyen Thise. Omkranset af Limfjordens vande på den naturskønne halvø Salling.

I landsbyen Thise finder du Thise Mejeri, som blev grundlagt i 1988 i et samarbejde mellem en mejerist og en mindre gruppe økologiske mælkeproducenter. Mejeriet er efterhånden blevet berømt over hele landet – ikke mindst for dets Vesterhavsost, Blå Kornblomst og Kloster-oste.

Altid økologisk mælk

Al produktion er stadig økologisk – og der er rigtig mange spændende produkter at vælge imellem. Mælk i alle afskygninger: fra gårdmælk, der er økologisk sødmælk med naturligt fedtindhold over mælk fra de lysebrune jerseykøer, fløde og fedtfattig kakaomælk med økologisk kakaopulver.

Økologisk ost i verdensklasse

Der er også massevis af oste af vælge imellem. Gule, blå, røgede… Det er også hér den efterhånden berømte Vesterhavsost kommer fra – den lækre, faste ost med den dybe smag og de små saltkrystaller. 
Blå Kornblomst – der er en blåskimmelost – er også ganske populær og kan ses på menukortet hos mange gode restauranter.

Hvis du nogensinde selv kommer forbi de kanter, er du for resten meget velkommen til at tage mejeriet i øjesyn selv. Thise Mejeri har nemlig også deres egen butik hvor du kan købe alle mejeriets forskellige oste- og mejeriprodukter

 

Gå aldrig glip af gode tilbud eller nyheder fra Kvickly

Tilmeld dig Kvicklys nyhedsbrev og få altid de nyeste tilbud, spændende konkurrencer, events, masser af inspiration og nyheder om Kvickly – direkte i din indbakke. Meld dig til nu.