Påske dessert

· af Kvickly

En påskefrokostmenu er langt hed ad vejen allerede forud bestemt – i hvert fald hvis du følger påsketraditionernes forskrifter. Men hvad med desserten?

En traditionel påskefrokostmenu består typisk af følgende:

  • Kold forret med skidne æg, sild, rejer og påskesnaps
  • Hovedret af påskekylling (ofte som tarteletter med høns i asparges) eller påskelam med tilbehør

En kold forret med sild og æg samt en hovedret af påskekylling og/eller påskelam er typisk ret let at nå frem til, hvis man skuer mod påsketraditionerne.

Der er ikke på samme måde en fast defineret ”påske dessert”, som det er tilfældet med både for- og hovedretten til en traditionel påskefrokost.

Men fortvivl ej; vi giver dig her inspiration til påske desserter til dette års påskefrokostmenu og mange påskefrokoster frem! 

Påskekage i gule påskefarver

Selv om der som før skrevet ikke er nogen ”typisk” påske dessert, så er der alligevel nogle desserter, der egner sig bedre til at afslutte en god påskefrokost end andre.

Pynter du i forvejen op med forskellig, gul påskepynt og påskeklip? Så skal du lave en ”påskekage”, der matcher i farverne!

Vi giver her en række opskrifter på påske desserter, der ikke bare matcher påsken i farverne, men som smager lige så godt, som påskeliljen er gul.

Opskrifter på påskekager:

Påskemad kan godt være en smule ”tungt” – lidt ligesom ”julemad” kan være. Derfor er en perfekt afrunding på en god og traditionel påskefrokostmenu en sød og syrlig påske dessert.

Skal det være ”lettere” endnu, kan du også kaste dig over en is i påskens farver, eller måske en frisk frugtsalat giver glade ansigter om påskebordet?  

(artiklen fortsætter under tilbuddene)

2 stk.

22,-

Hanekam

Frit valg

1 stk.

6,-

Romkugle eller træstamme

Frit valg

Hjemmelavet is, der har potentiale til at blive påskefrokostens højdepunkt

Uanset hvor vellykket enten påskelammet eller påskekyllingen bliver til dette års påskefrokost, så vil en påske dessert a la hjemmelavet is uden tvivl gå rent ind hos dine gæster og give de øvrige påskeserveringer kamp til stregen.

For der er vel ikke mange desserter, der er bedre end hjemmelavet is? Og da slet ikke som afslutning på en i forvejen fantastisk påskefrokostmenu. 

Herunder har vi fundet vores to bedste opskrifter på en lækker isdessert i påskegule nuancer.

Opskrifter på hjemmelavet is a la ”påske dessert”:

Vil du servere andet en kaffe til din isdessert, kan du fuldende påskefrokostens dessert med en frisk og forårsagtig citron- og honninglemonade. Den vil ligeledes ledsage din hjemmelavede is i samme, smukke påskegule farve.

Frugtsalat – en nem dessert til påskefrokosten

Er en påskekage eller hjemmelavet is lidt for meget at gabe over, vil du helt sikkert heller ikke gå galt i byen med en frugtsalat.

Lige så godt som en frugtsalat smager, lige så nem er den nemlig at lave!

En frugtsalat kan laves på et utal af måder, og der er hverken noget, der er rigtigt eller forkert, når det kommer til frugtsalater.

Med dette in mente, kan du tage lige så meget (eller lidt) inspiration ud af nedenstående opskrifter, som du ønsker, eller følge dem til punkt og prikke:

Opskrifter på forskellige frugtsalater:

Du kan også lave frugtsalaten som en slags ”frugtbuffet”. Så kan dine gæster selv vælge, hvilke frugter, nødder og/eller chokolade, de ønsker, og tage lige så meget eller lidt råcreme, som de har lyst til.

Påskevarer på tilbud?

Uanset om du skal købe ind til påskekage, en påskedessert a la hjemmelavet is eller frugtsalat, så kan du starte indkøbsplanlægningen i vores tilbudsavis.

Du kan også se, hvor din nærmeste Kvickly butik ligger.

Rigtig god påske fra Kvickly!