Rengør din cykel rigtigt – vask din cykel

· af Kvickly

Tip:

Brug en spand med varmt vand og lidt autoshampoo samt en blød autobørste. Skyl først cyklen med rent vand for at skylle det værste skidt af og for at bløde det lidt op. Brug børsten og vask med let hånd og undgå af gnubbe for hårdt for at beskytte lakken og fordi det kan vaske olie og fedt fra gear, kæde og lejer.

Brug rent vand til at skylle efter med. Hvis du bruger en haveslange – undgå da at skylle med en for kraftig stråle på kæde, gear og lejer, da der kan blive trykket vand ind i lejerne og skylle vigtig olie og fedt ud. Cyklen tørres over med en ren tør klud og kæden smøres med olie.

Specielt om vinteren er det vigtigt at få vasket vejsaltet af din cykel. Vejsalt er nemlig rigtig hårdt ved metal og kan få din cykel til at ruste. Her er det en god idé blot at skylle cyklen over med en haveslange inden du stiller den i cykelskuret.

Gå aldrig glip af gode tilbud eller nyheder fra Kvickly

Tilmeld dig Kvicklys nyhedsbrev og få altid de nyeste tilbud, spændende konkurrencer, events, masser af inspiration og nyheder om Kvickly – direkte i din indbakke. Meld dig til nu.