Grill dine grøntsager – grønt på grillen

· af Kvickly

Godt, bøffer og pølser har du styr på til middagen i aften. Men hvad skal I ha’ til? De fleste grøntsager egner sig faktisk fortræffeligt til at komme på grillen – så hvad med at smide dem på grillen også, mens der nu alligevel er gang i kullene..?

Grillede peberfrugter 

Når du griller peberfrugter, får de en lækker sødme og dybde. Læg dem på grillen og lad dem blive helt sorte, før du lader dem køle af og derefter trækker skindet af. Supergode som tilbehør eller ovenpå bruschetta.

Grillet aubergine 

Aubergine er fantastisk til grill. Skær dem i tykke skiver og pensel dem med olie.

Grøntsagssticks 

Sæt udskårede grøntsager (f.eks. løg, champignon, squash) på træpinde og pensl dem med olie eller marinade. Du kan eventuelt også tilføje tigerrejer, okse- eller svinekød i tern. Lad gerne pindene ligge i blød en time før de kommer på grillen, så brænder de ikke.

Asparges 

Asparges er både lækre og flotte med grillstriber på. Pas på, for de skal kun have ganske kort tid på grillen.

Grillede majs 

Majs er det nemmeste at grille. Lad majskolberne trække i koldt vand først, så bladene ikke brænder, når de kommer på grillen. Læg dem på grillen med blade og vend dem ofte. Når de er færdige efter ca. 10-15 min., tager du dem af grillen, vrider bladene ned, drysser med salt og måske lidt smør eller rapsolie – så er der serveret!

Padronpebre 

Padronpebre er små, grønne peberfrugter. De er normalt ret milde, men pas på! Ca. 20 procent af pebrene er faktisk ret stærke. Det er ikke noget man kan se, kun smage (…) og har noget at gøre med mængden af vand og sol under modningen.

Grillede portobello

Portobellosvampe er en stor, fast svamp med en lækker umamismag og struktur, der kan minde lidt om kød faktisk. Derfor fungerer de også glimrende som erstatning for bøffer i f.eks. burgerboller. Man kan også vende det på hovedet og i stedet bruge to svampe i stedet for burgerboller.

Grillede gulerødder

Simpelt, men godt. Små gulerødder smager fantastisk på grill. Giv dem en gang olie, citronsaft og flagesalt og brug dem som tilbehør til en god grillbøf eller en svinekotelet, der passer rigtig godt til grillen.

 

Gå aldrig glip af gode tilbud eller nyheder fra Kvickly

Tilmeld dig Kvicklys nyhedsbrev og få altid de nyeste tilbud, spændende konkurrencer, events, masser af inspiration og nyheder om Kvickly – direkte i din indbakke. Meld dig til nu.

Nærmeste butik

Find en butik i nærheden