Grill dine grøntsager – grønt på grillen

· af Kvickly

Godt, bøffer og pølser har du styr på til middagen i aften. Men hvad skal I ha’ til? De fleste grøntsager egner sig faktisk fortræffeligt til at komme på grillen – så hvad med at smide dem på grillen også, mens der nu alligevel er gang i kullene..?

Grillede grøntsager er altid et hit til grillaftener. Mange grøntsager får meget mere smag når de bliver grillet. De fleste grøntsager kan grilles, og de får en enestående smag og konsistens, når de har været en tur på grillen.

Det behøver ikke at være besværligt at lave grøntsager på grillen. De fleste grøntsager skal have meget få minutter, men giver stadig en helt anden smagsoplevelse end når de er rå. Smid peberfrugter på grillen, og oplev, hvordan de får mere sødme og dybde.

Forkæl dine gæster med grillede grøntsager sammensat på træpinde. Grillede grøntsager komplementerer ikke kun kødet, men også hinanden. Grøntsagerne får en røget smag og blød konsistens, og smager derfor fantastisk sammen.

Grøntsager på grillen

Vær kreativ med de grillede grøntsager - udskift hotdogbrødet med en udhulet squash, eller burgerbollerne med to portobellosvampe. Får du vegetarer på besøg, kan du med fordel skifte bøffen ud med en portobellosvamp.

Grillede portobellosvampe får en sej konsistens, og bliver samtidigt meget saftige, så du slet ingen dressing behøver til burgeren. Grøntsagerne kan tilberedes på mange måder. De kan både marineres med olie eller barbecue, grilles hele eller grilles i tern på spyd.

Nedenunder giver vi bud på, hvordan du tilbereder dem, og anbefaler, hvilke grøntsager der er bedst på grillen.

 

Grillede peberfrugter

Læg dem på grillen og lad dem blive helt sorte, før du lader dem køle af og derefter trækker skindet af. Grillede peberfrugter er super gode som tilbehør eller ovenpå bruschetta.

Grillet aubergine

Aubergine er fantastisk til grill. Skær dem i tykke skiver og pensel dem med olie.

Grøntsagssticks

Sæt udskårede grøntsager (f.eks. løg, champignon, squash) på træpinde og pensl dem med olie eller marinade. Du kan eventuelt også tilføje tigerrejer, okse- eller svinekød i tern. Lad gerne pindene ligge i blød en time før de kommer på grillen, så brænder de ikke.

Asparges

Asparges er både lækre og flotte med grillstriber på. Pas på, for de skal kun have ganske kort tid på grillen.

Grillede majs

Majs er det nemmeste at grille. Lad majskolberne trække i koldt vand først, så bladene ikke brænder, når de kommer på grillen. Læg dem på grillen med blade og vend dem ofte. Når de er færdige efter ca. 10-15 min., tager du dem af grillen, vrider bladene ned, drysser med salt og måske lidt smør eller rapsolie – så er der serveret!

Padronpebre

Padronpebre er små, grønne peberfrugter. De er normalt ret milde, men pas på! Ca. 20 procent af pebrene er faktisk ret stærke. Det er ikke noget man kan se, kun smage (…) og har noget at gøre med mængden af vand og sol under modningen.

Grillede portobello

Portobellosvampe er en stor, fast svamp med en lækker umamismag og struktur, der kan minde lidt om kød faktisk. Derfor fungerer de også glimrende som erstatning for bøffer i f.eks. burgerboller.

Grillede gulerødder

Simpelt, men godt. Små gulerødder smager fantastisk på grill. Giv dem en gang olie, citronsaft og flagesalt og brug dem som tilbehør til en god grillbøf eller en svinekotelet, der passer rigtig godt til grillen.

Gå aldrig glip af gode tilbud eller nyheder fra Kvickly

Tilmeld dig Kvicklys nyhedsbrev og få altid de nyeste tilbud, spændende konkurrencer, events, masser af inspiration og nyheder om Kvickly – direkte i din indbakke. Meld dig til nu.

Nærmeste butik

Find en butik i nærheden