Aldrig gå ned på grilludstyr

· af Kvickly

Aldrig gå ned på grilludstyr!

Vi danskere er tossede med at grille. Faktisk er vi det mest grill-elskende folk i verden, og vi griller gerne året rundt. Ikke mindst gasgrillen har gjort det nemt og populært at servere grillmad. Og vi går nødig ned på udstyr, når vi flytter samtalekøkkenet udendørs. Vi har samlet en håndfuld grilludstyr og gadgets som hører til ethvert udekøkken.

Gasgrillen gør det nemt

Gasgrillen har fundet sin plads i Danmark – fordi gasgrill gør det muligt at komme hurtigt i gang, så man slipper for at skulle vente på, at kullene bliver klar. Det er blevet lige så nemt at grille som at tænde for ovnen, og stort set alle retter får et smagsløft, når det har været en tur på grillen. Meget kan passe sig selv, nøjagtigt som på komfuret, og vælger du en gasgrill med låg, kan du sagtens smide en kylling på grillen, selv om det regner.

I dag kan man få en gasgrill som passer til et hvert behov. Der findes store, små, billige og dyre. Du kan få alt fra en transportabel bordgasgrill til campingferie og skovtur, til den helt store professionelle gasgrill med 7 brændere, der nok skal blive grillfestens midtpunkt.

Mange butikker er gasgrill på lager, men ellers er der mulighed for at bestille én hjem, ved at henvende sig til personalet. 

 

Klassikeren med kul

Kulgrillen er klassikeren. Og hvem elsker ikke duften og smagen af mad grillet over glødende kul?

Den holder på varmen længe, og tvinger os ned i gear. Og så kan vi jo passende nyde et køligt glas vin eller en øl, mens vi venter på kullene bliver varme.

Vidste du at kuglegrillen giver dig mulighed for at tilberede flere retter, end du kan på en traditionel grill? Det karakteristiske runde låg holder på temperaturen, så du kan tilberede kød, der skal grilles i lang tid, uden at det bliver branket. Takket være kuglegrillen er der faktisk ikke det, du ikke kan tilberede over kul.

Marinadepistolen

Nu kan du marinere kødet indefra! Med denne nye marinadepistol kan du injektsere dit kød med smagfuld marinade. Der findes fem forskellige slags marinader, som du kan "lade" pistolen med!

Læs mere om marinadepistolen her.

Støbejern gør grillmester

Denne sommer kan du i Kvickly få en lækker serie af støbejern i lækkert design fra Enkel. Støbejern er rigtigt godt til udendørs madlavning – både til grillen og til servering. Vi har alt fra forskellige pander, grillplader, gryder og brødforme til fade og skønne tallerkener med træplade til servering. Støbejernet hjælper til at holde maden varm - også efter at den har forladt grillen.

Grilludstyr og gadgets

Det er ikke kun grillen som skal være i orden, men selvfølgelig også udstyret dertil. I Kvickly vil du kunne finde udstyr efter et hvert behov. Her er et udvalg som kan findes i de fleste Kvickly butikker:

 • Anne Larsens Oliespray – er ideel til dosering af olie til stegning eller på salater
 • Kyllingeholder, så kyllingen kan stå op i grillen og få varme fra alle sider
 • Anne Larsens Glasfibernet  med silikone til asparges og andre delikate grøntsager, når de skal grilles – tåler op til 250 grader
 • Grillhandsker
 • Madpincet, gafler og tænger.
 • Bøfpresser til deluxe burgerbøffer i hakket oksekød eller kyllingekød
 • Trådløst stegetermometer med rækkevidde op til 30m, så du kan holde øje med stegen, mens grillen blusser og du laver salat i køkkenet
 • En grillstarter er næsten også et must, hvis du ikke vil risikere at vente hele aftenen på, at maden bliver klar.
 • En god grillbørste. Det er vigtigt ikke at bruge en værksteds-stålbørste, men en grillbørste, der passer til din grillrist.

*Der tages forbehold for, at varen kan være udsolgt eller udgået

Sådan vedligeholder du (nemt) din grill

Det kan forekomme som et snavset og uoverkommeligt job at gøre en grill ren, men faktisk er det nemt. Hvis du bare gør den ren, mens den stadig er varm.

 • Brug en grillbørste og børst fedt og sod af grillristen.
 • Smør grillristen med madolie før og efter brug. Så sikrer du, at maden ikke hænger fast, og gør rengøringen endnu lettere for dig selv. Brug en klud eller et stykke køkkenrulle, og smør let olien på.
 • En gang imellem kan det være rart at give grillen en ordentlig hovedrengøring. Her bruger du grill-rens, som du sprayer på, og lader trække et par minutter. Herefter børster du ren med børsten.
 • Du behøver ikke bekymre dig så meget om hygiejnen på din grill, da de høje varmegrader dræber bakterierne
 • Når din grill er afkølet og ikke i brug, så dæk den til med et overtræk, så den er beskyttet mod vind og vejr.

Kvicklys GrillXpress

Hele sommeren kører Kvicklys GrillXpress rundt i landet fra by til by og varehus til varehus og sætter gang i grillen. Der vil være gratis smagsprøver på masser af lækkerier til grillen.

Det bliver en grillfest, og du er inviteret!

Se hvornår Kvicklys GrillXpress er i din Kvickly:

 

Gå aldrig glip af gode tilbud eller nyheder fra Kvickly

Tilmeld dig Kvicklys nyhedsbrev og få altid de nyeste tilbud, spændende konkurrencer, events, masser af inspiration og nyheder om Kvickly – direkte i din indbakke. Meld dig til nu.