Brug din citron til rengøring

· af Kvickly

Tip:

Citronen i sig selv er en fantastisk frugt og har en masse forskellige rengøringsmæssige fordele, f.eks. til brug i køkkenet.

Herunder deler vi tips og tricks til, hvordan du kan anvende en citron til rengøring.

 

Citron virker som rustfjerner

Saften fra citronen er yderst ideel til at fjerne rust og skal du eksempelvis fjerne rust fra ostehøvlen, skal du blot presse citronsaft i en skål og lad rustpletten være dækket af citronsaften.

Lad det virke i 5-10 minutter og vask derefter ostehøvlen op i hånden.

 

Citronsaft kan fjerne kalk

Citronsaften indeholder en stor mængde syre, der kan fungere som en god kalkfjerner.

Det er dermed muligt at fjerne det lille kalklag på både fliser og amartur, blot ved at gnide en halv citron over det kalkramte område - indtil citronen er tom for saft.

 

Citron kan neutralisere lugte

Hvis dit skærebræt har en tendens til at lugte, kan du med rette prøve at drysse lidt salt på det og derefter gnide en halv citron over.

Lad det herefter sidde et par minutter og skyl efter – både pletter og lugt vil blive fjernet, men pas på med at lade det sidde for længe.

 

Rengøring af ovn og mikrobølgeovn

Syren fra citronen kan også bruges til at rengøre både ovn og mikroovn.

  • Ovn: Placer et fad med vand og citronsaft i en 50º varm ovn og lad den være tændt i nogle timer. Når den er færdig kan du let vaske både pletter og madrester væk.
  • Mikroovn: Sæt en kop med vand og citronsaft ind i mikroovnen, skru den op på høj styrke og lad den koge op. Lad det stå i 10 minutter og herefter kan du let rense og rengøre den.

 

Rengør din opvaskemaskine

Citronen kan, ligesom eddike og bagepulver, have en rensende effekt.

Læg skallen fra en halv citron i bestikskuffen i opvaskemaskinen og du vil opleve en friskere og renere opvaskemaskine.

 

Brug citron på overflader

Du kan med rette lægge de kemikaliefyldte rengøringsmidler på hylden, når du skal aftørre spisebordet og andre møbelflader.

Bland i stedet vand og citronjuice sammen i en sprayflaske og brug denne i stedet. Det virker fantastisk og neutraliserer samtidig eventuelle lugte.

 

Hvis du står og mangler citroner, så find din nærmeste Kvickly og køb lækre og friske citroner allerede i dag. Du kan også holde øje med de gode tilbud i vores tilbudsavis.

 

 

Gå aldrig glip af gode tilbud eller nyheder fra Kvickly

Tilmeld dig Kvicklys nyhedsbrev og få altid de nyeste tilbud, spændende konkurrencer, events, masser af inspiration og nyheder om Kvickly – direkte i din indbakke. Meld dig til nu.