Rødvin til fisk og hvidvin til kød

· af Kvickly

Bryd vanerne! Rødvin til kød og hvidvin til fisk – sådan har vi altid fået at vide, at det skal være. Men nu bryder vi normerne en lille smule. Vender rundt på vanerne og ordene ”plejer” og ”bør”. For hvidvin kan være et perfekt valg til kød – og omvendt kan røde vine være fantastiske sat sammen med fisk. Her guider vi med et par eksempler på udmærkede og alternative mad- og vin-matches. Alle vinene kan du selvfølgelig finde på hylderne i Kvickly.

Hvidvin til svinekød

Riesling fra Alsace
Den aromatiske smag, friske syre og lette sødme i vinene i Alsace lavet på riesling-druer, gør at de egner sig godt til kogt flæsk eller æbleflæsk.

Alsace Pinot Gris
Pinot gris-druen har en let og lidt sødmefuld smag og duft, og sammen med den fine syre og lette mineralitet gør den sig rigtig godt til f.eks. mørbrad i champignonsauce. 

Rødvin til fisk

Bourgogne Pinot Noir
Vine lavet på pinot noir-druer fra Bourgogne er som oftest lette, saftige og lyse i smag og duft. Denne ’frugtfriske’ egenskab sammen med de milde tanniner (eller garvesyre) gør den god til f.eks. skindstegt multe.

Moulin á Vent
Med den fyldige frugt og milde tanniner gør den sig godt til torsk, stegt på skindet.

Barbera d’Asti
Barbera d’Asti fra Asti i Norditalien (hvor navnet til den søde mousserende vin asti også kommer fra) laves af druen barbera. Druen giver vine med en rigtig flot syre, frugtsødme og krydring og den passer godt til grillet tun – gerne sammen med grøntsager med lidt grillsmag på.

For alle 3 rødvine gælder det, at de bør serveres let afkølede (12-14°C). 

Vin til kalvekød og oksekød

Marques Chardonnay
En solmoden vin med fyldig og sødmefuld frugt som blommer og æbler, der gør den rigtig god til en stegt kalvekotelet.

Ravenswood Chardonnay
Vin fra det solmodne Californien der på samme er frisk og fyldig, med lidt ristet træ og vanilje. Prøv den til braiseret kalveskank.

Peter Yealand Sauvignon Blanc
Sauvignon blanc fra kongeområdet Marlborough i New Zealand. Masser af stikkelsbær og hyld i næsen, god syre samt en cremet fornemmelse i munden. 

Prøv den til en pariserbøf med det hele!

Kom forbi og spørg vinafdelingen i din lokale Kvickly og få endnu mere inspiration med hjem. Find nærmeste butik hér. 

Gå aldrig glip af gode tilbud eller nyheder fra Kvickly

Tilmeld dig Kvicklys nyhedsbrev og få altid de nyeste tilbud, spændende konkurrencer, events, masser af inspiration og nyheder om Kvickly – direkte i din indbakke. Meld dig til nu.