Sådan opbevarer du bedst din vin

· af Kvickly

Tip:

De fleste vine, som man køber i dag i supermarkedet, er produceret og frigivet, når de er klar til at blive drukket. Du kan sagtens gemme mange af dem nogle år – hvor de vil udvikle sig – men størstedelen af vine er lavet til at blive drukket nu. Men hvad nu, hvis du har fået fat i en vin i en lidt dyrere eller mere kompleks ende af skalaen – hvordan holder vinen sig bedst?


Vine kan godt lide mørke På marken suger druerne sol, varme og vand til sig og bliver store og saftige – men når først druerne er plukkede, pressede og gærede, bør de beskyttes mod sollys. Opbevar aldrig dine vine i direkte sollys eller i svingende temperaturer. Du behøver dog ikke styrte ud og grave vinkælder i haven – bunden af et klædeskab er ganske glimrende til formålet.


Du kan også gå ”all in” og erhverve dig et vinkøleskab, måske ét, der både kan tilpasses hvidvine i bunden og rødvine i toppen – på den måde har du altid perfekt tempereret vin, klar til at blive åbnet og nydt.


Hvis vinen er lukket med korkprop, skal den forresten ligge ned, hvis du opbevarer den i længere tid, så proppen ikke tørrer ud.

Gå aldrig glip af gode tilbud eller nyheder fra Kvickly

Tilmeld dig Kvicklys nyhedsbrev og få altid de nyeste tilbud, spændende konkurrencer, events, masser af inspiration og nyheder om Kvickly – direkte i din indbakke. Meld dig til nu.