Øl-sommelierens bud på de 5 bedste påskeøl

· af Kvickly

Gode øl hører sig til på påskebordet. Uanset om det er til sild eller lam.

Hvis vi er heldige, kan vi også finde et hjørne i solen, hvor vi kan skåle foråret velkommen med en god påskebryg. Men hvad skal man vælge? Øl-sommelier i Kvickly Middelfart, Jørgen Henriksen, giver sine bedste bud.

Uanset hvad termometeret siger, så er vinteren slut, når påsken melder sin ankomst. Og vi higer og længes efter sol, forår og mildere grader. Det påvirker også vores øl-præferencer. Hvor vi om vinteren går efter de mørkere og tungere øltyper, vil vi gerne have noget lettere i foråret - uden at gå på kompromis med smag og fylde.

Jørgen Henriksen er ikke bare ølfagmand i Kvickly Middelfart. Han er også en af Danmarks allerførste uddannede øl-sommelierer. Det vil sige, at han er ekspert i sammensætningen af mad og øl, som man kender det fra vin-universet. Han ved også alt, hvad der er værd at vide om humlesorter, malttyper og brygningsprocesser.

Her giver Kvicklys øl-sommelier sine bedste bud på årets bedste påskeøl:

1. Indslevs Påske Hvede

Den er min personlige favorit. Den er tilpas sød, rund og blid - og netop så let, frisk og forårsagtig, som vi hungrer efter ovenpå en lang vinter. Den er fyldig i smagen uden at føles tung bagefter. Smagsmæssigt rammer den bredt og går både til en let frokost eller varm mad med fx lam. Og den er også perfekt til bare at nyde i solen. 

2. Frederiks Påske

Den er en af vores allermest populære og solgte påskeøl. Mange mennesker er rigtig glade for den tydelige humlesmag og bitterhed. Det er en markant øl, der stadig er frisk.

3. Willemoes Påske Ale

Den er let mørk uden at være tung. En øl med en utrolig fin sødme, der går perfekt til påskefrokosten - både til kolde og varme retter. En rigtig god, alsidig øl.

4. Thisted Påske Ale

Ganske vist fra Thisted, men faktisk er det en belgisk øl, med tydelige belgiske noter af gær. Den har masser af fylde og en mørk sødme. En øl, der virkelig smager af noget. Dejlig kraftig - men igen uden at være tung.

5. Ørbæk Påskebryg

Den har lidt højere alkoholprocent og masser af fylde. Og så er det en økologisk øl. Det kan man ikke nødvendigvis smage, men det er en rar tanke. Det er en stor øl på 0,75 liter, som man med fordel kan dele ved bordet. Igen er det en øl, der går til det meste. Og så vil den være rigtig god at hælde ved lammekøllen, mens den steger. Man kan passene hælde halvdelen ved, og drikke resten i køkkenet, mens man laver mad.

Alt om påskelam og opskrifter

Påske er Danmarks næststørste højtid efter julen. Det er her, vi samler familie og venner om påskebordet med nærvær hygge - og god mad.

Lam er en af de mest populære påskeretter med mange udskæringer og tilberedningsmuligheder at vælge imellem. Bliv klogere her og prøv en af vores lækre opskrifter på lam.

Læs artiklen og få inspiration til påskebordet med de mange opskrifter på lam.

Gå aldrig glip af gode tilbud eller nyheder fra Kvickly

Tilmeld dig Kvicklys nyhedsbrev og få altid de nyeste tilbud, spændende konkurrencer, events, masser af inspiration og nyheder om Kvickly – direkte i din indbakke. Meld dig til nu.